Αν τα Open Source είναι για όλους… τα Custom CMS είναι για εσάς!

ΝΕΑ | Αν τα Open Source είναι για όλους… τα Custom CMS είναι για εσάς!

Αν τα Open Source είναι για όλους… τα Custom CMS είναι για εσάς!

opensource VS customΟι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα είναι τυποποιημένες εφαρμογές στο διαδίκτυο που απαιτούν από εσάς να αφιερώσετε αρκετό  χρόνο για να τις μάθετε. Οι εταιρείες προωθούν τελευταία τις open source εφαρμογές σε ελκυστικές τιμές με αποτέλεσμα ο πελάτης / επιχειρηματίας να πρέπει να μάθει να χειρίζεται το νέο δύσχρηστο CMS, σπαταλώντας τον πολύτιμο χρόνο του. Αν τελικά δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το CMS, τότε θα καταλήξει πίσω στην εταιρία για συντήρηση, με επιπλέον κόστος. Ο πελάτης αντί να χάνει χρόνο για την εκμάθηση ενός νέου συστήματος, πάνω σε μία έτοιμη συμβατική λύση, θα έπρεπε να δουλεύει με άνεση σε ένα εύχρηστο περιβάλλον που έχει χτιστεί ειδικά για την επιχείρησή του.

Οι προσαρμοσμένες λύσεις CMS γράφονται συγκεκριμένα για εσάς, με ένα καθορισμένο σύνολο λειτουργιών. Ο κώδικας είναι μικρότερος από τα αντίστοιχα open source συστήματα, επιτρέποντας έτσι οι σελίδες σας να είναι πιο γρήγορες, με καλύτερες αποδόσεις στις μηχανές αναζήτησης.

 

Γιατί να επιλέξετε ένα custom διαχειριστικό εργαλείο (cms) και όχι έτοιμα open source cms σε Joumla, Wordpress ή Drupal.


Μοναδικός σχεδιασμός
Στον custom σχεδιασμό θα έχετε ένα template μοναδικά σχεδιασμένο για εσάς και συμβατό με τις σύνηθες αναλύσεις των επιτραπέζιων H/Y, tablets, mobiles (smartphones), σε οριζόντια και κάθετη χρήση και όχι ένα αγορασμένο που έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί.


Κώδικας
Ο κώδικας θα είναι γραμμένος αποκλειστικά για τις ανάγκες της σελίδας σας και θα επιδέχονται προσθήκες και αλλαγές από εσάς χωρίς να απαξιώνεται τμήμα του υπάρχοντος έργου. Έτσι η εφαρμογή θα είναι πλήρως επεκτάσιμη. Δηλαδή θα μπορούν άνετα στο μέλλον να προστίθενται νέες υπηρεσίες και νέες πληροφορίες, μεγαλώνοντας έτσι το εύρος των περιεχομένων της. Στα open source πρέπει να ακολουθήσετε τις δυνατότητες του κάθε template ή να αγοράζετε και να προσαρμόζετε νέα components, modules and plugins.


Ταχύτητα
Ο custom κώδικας είναι πολύ πιο «καθαρός» προς τις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα οι σελίδες να φορτώνουν εντυπωσιακά πιο γρήγορα από τα έτοιμα πακέτα που καθυστερούν να φορτώσουν τη σελίδα η οποία είναι φορτωμένη με τις περιττές πληροφορίες στον κώδικα.


Εύχρηστο Admin panel (CMS)
Η διαχείριση της σελίδας από custom CMS έχει εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη και μπορεί εύκολα κάποιος χωρίς γνώσεις προγραμματισμού να το διαχειριστεί, ενώ σε περιβάλλον Joumla, Wordpress ή Drupal τα admin panel είναι δύσχρηστα και πρέπει οι χρήστες να έχουν αρκετά καλή γνώση του αντικειμένου.


Ασφάλεια
Η ασφάλεια είναι πάρα πολύ σημαντική στην ιστοσελίδα και με custom κώδικα αποτρέπουμε επιθέσεις, σε αντίθεση με τα open source CMS που είναι πιο ευάλωτα.


Updates
Στο custom CMS δεν υπάρχουν updates, όπως γίνονται συχνά στις διάφορες εκδόσεις των modules που χρησιμοποιούνται και οι οποίες αν δε γίνει άμεσα ενημέρωση της σελίδας, και παραμείνει σε παλιότερες version, θα είναι εκτεθειμένη σε επιθέσεις.


Κόστος
Το κόστος θεωρικά για ιστοσελίδες φτιαγμένες με Joumla, Wordpress ή Drupal είναι χαμηλότερο αφού χρησιμοποιούν έτοιμο cms και template σελίδας, αλλά οι αναβαθμίσεις και τα έξτρα modules and plugins που θα χρειαστείτε, θα πρέπει να τα αγοράσετε και να πληρώσετε τις υπηρεσίες του προγραμματιστή. Συνήθως αυτά τα «έτοιμα πακέτα» χρειάζονται και συντήρηση από τον προγραμματιστή, οπότε ανεβάζουν αρκετά το κόστος. Στην custom ιστοσελίδα θα έχουμε από κοινού προβλέψει αυτά που μελλοντικά θα θέλατε για την επιχείρησή σας, στο αρχικό κόστος.


SEO Ready
Η κατασκευή και η δόμηση της ιστοσελίδας θα είναι «φιλική» προς τις μηχανές αναζήτησης και των ανάλογων “Meta Tags” ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή θέση σε αυτές. Στη διαχείριση μπορούμε να ελέγχουμε τι meta λείπουν ή έχουν ξεχαστεί από τον διαχειριστή που περνάει το υλικό, με το πάτημα ενός κουμπιού.


Εκπαίδευση –  Τεχνική υποστήριξη
Εκμάθηση στο άτομο που θα αναλάβει την διαχείριση. Η εκπαίδευση καλύπτει όλα τα θέματα ενημέρωσης της ιστοσελίδας και διαχείρισης πληροφοριών. Στα έτοιμα πακέτα η διαχείριση επειδή είναι δύσχρηστη, οι αλλαγές καταλήγουν να γίνονται συνήθως από αυτόν που έχει φτιάξει και τη σελίδα.

Μοιραστείτε το:  

Creativity is a wild mind
and a disciplined eye

-Dorothy Parker-

Η αξία ενός καλού design

Ο σχεδιασμός μπορεί να συνδράμει στην πώληση ενός προϊόντος ή μιας ιδέας μέσω της αποτελεσματικής οπτικής επικοινωνίας. Εφαρμόζεται σε προϊόντα και εικαστικά στοιχεία της ταυτότητας της εταιρίας, όπως το λογότυπο, τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν, η συσκευασία που θα προωθήσει το προϊόν και η προσεκτική επιλογή κειμένου. Η σωστή ανάπτυξη και εικαστική αντιμετώπιση όλων αυτών των στοιχείων που αποτελούν και τα διακριτικά του προϊόντος, καθορίζουν το έργο του γραφίστα, που θα αναλάβει τη σωστή εικαστική προβολή του προϊόντος ή της εταιρίας.

Ένας γραφίστας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εικαστικές τέχνες (design), τεχνικές διάταξης σελίδας (σελιδοποίηση), αλλά και διάφορες τεχνικές δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η σημερινή τυπογραφία (εκτύπωση) για να παράγει το κατάλληλο τελικό αποτέλεσμα. Είναι ο δημιουργός της πρωτότυπης στατικής ή κινούμενης (animation flash) εικόνας - σχεδίου.

Μοιραστείτε το: